Praktisch

3 verschillende zwembaden

In de Nekkerpool vind je 3 baden:

De Nekkerpool - recreatiebad
Het recreatiebad in De Nekkerpool

1.    Een recreatiebad, een watergewenningszone met leuke speelelementen voor de allerkleinsten. De 3 delen variëren in diepte (van 0.20 over 0.40 tot 0.60 meter). Het speelbad heeft een doorzichtige zwembadwand. De kinderen kunnen spelen met een waterval, een regendouche, bruisbulten, spuitelementen en andere verrassingen.

Doelgroepenbad
Het doelgroepenbad in zwembad De Nekkerpool

2.    Een doelgroepenbad met 5 banen van 21 meter, 2 afzonderlijk beweegbare bodems en een vaste mindervalide badlift. Je kan er recreatief zwemmen, baantjes zwemmen of in- en uitzwemmen. Je kan in dit zwembad ook zwemlessen of aquagym volgen.

De Nekkerpool - wedstrijdbad1
Een zwemmer in De Nekkerpool

3.    Een heus wedstrijdbad van 25 x 21 meter met een beweegbare bodem. De banen kunnen zowel in de lengte (8 banen van 25 m) als in de breedte (12 banen van 21 m) gebruikt worden dankzij de mobiele keerwand. Het ideale bad voor scholen, zwem- en duikclubs.

Elektronische beveiliging

De zwemzaal die immens aanvoelt, wordt bewaakt door drie badmeesters. Niet alleen zij houden de zwemmers nauwlettend in het oog. Een onderwatercamera die de bewegingen van de zwemmers volgt, geeft bij verdachte bewegingen, bv. bij stilliggen onder water, een signaal naar de computers die dan weer onmiddellijk de badmeesters verwittigen via hun smartphones.

Families en mindervalide zwemmers

In de Nekkerpool zijn zowel individuele kleedcabines als groepsruimten voorzien. Voor de mindervalide bezoekers en voor families zijn 8 omkleedruimten gebouwd, samen met 2 gescheiden mindervalide douches en toiletruimten. De lockerkasten werken met munten van 1 euro.

Opgelet! Je mag enkel met nauwaansluitende zwembroek zwemmen, zwemshorts worden geweigerd.

 

 

 

 

Openingsuren

Dag Openingsuren
Weekdagen 8.30 - 21.30 uur
Weekend en feestdagen
9 - 21 uur

Tijdens de week verkopen we het laatste ticket om 21.00 uur, in het weekend om 20.30 uur. Je ticket is 2 uur geldig. Maar niet op alle momenten zijn alle baden volledig vrij voor het publiek. Scholen en clubs komen namelijk ook genieten van ons hypermodern zwembad.

Tarieven

Volwassenen

Standaard

Bonheiden*

Vanaf 13 jaar

4,5 €

3 €

Verhoogde tegemoetkoming

3,5 €

2 €

10 beurtenkaart

30 €

20 €

Jaarabonnement 290 €

225 €

Waarborg kaart jaarabonnement 15 €

15 €

Kinderen   Standaard Bonheiden*
Tot 3 jaar gratis gratis
Van 4 tot 5 jaar 2 € 1 €
Van 6 tot 12 jaar 3,5 € 2 €
School- en Clubzwemmen (max 60 minuten) Standaard Bonheiden*
Met de school algemeen (per leerling per uur) 2,5 € 1 €
Met de school recreatief gedeelte (per leerling per uur) 1,5 € 0,5 €
Met de club Doelgroepenbad (per baan per uur)   9,5 € 6 €
Met de club Wedstrijdbad (per baan per uur) 9,5 € 6 €

*De gemeente Bonheiden is partner van De Nekkerpool. In ruil daarvoor krijgt de gemeente Bonheiden niet alleen voorrang bij de toebedeling van de schoolzwemuren tijdens de schooldagen. Scholen, verenigingen die erkend zijn door de sportraad van Bonheiden en inwoners uit Bonheiden krijgen ook een fikse korting op het toegangsticket.

Tips voor bezoekers (zowel individueel als in groep)

Plan je een bezoekje aan ons domein? Hou dan zeker rekening met de volgende tips:

  • Denk eraan om vanaf de paasvakantie tot en met 31 augustus je identiteitskaart mee te brengen. Vanaf 12 jaar is het verplicht om je identiteitskaart bij je te hebben. Zonder identiteitskaart krijg je geen toegang tot het domein. Een rijbewijs, studentenkaart, bibliotheekpasje of iets dergelijks kan helaas niet als identiteitsbewijs aanvaard worden.
  • Het domein is gesloten tijdens de kerstvakantie. Meer informatie over onze collectieve sluiting vind je hier.
Wil je meer weten? Lees dan zeker ook ons huishoudelijk reglement.

Liesbeth Smets

Print
Functie
Verantwoordelijke zwembad
Telefoon
015 55 70 05
Fax
015 55 66 10