Tips voor recreanten

EHBO

Eerste hulp nodig?

EHBO Post - Redderstoren

Bij groene vlag kan je voor kleine en grote EHBO gevallen terecht bij de EHBO post aan onze redderstoren. Onze medewerkers zijn opgeleid om je zo goed mogelijk verder te helpen en indien nodig de hulpdiensten in te schakelen voor verdere assistentie. Je kan dus met een gerust hart gebruik maken van hun diensten.

EHBO Post - Nekkerpool

Natuurlijk is er ook eerste hulp voorzien voor gebruikers van de Nekkerpool. Indien er nood is aan eerste hulp mag je steeds één van onze redders aanspreken die je zal begeleiden naar de EHBO post om de nodige zorgen toe te dienen.

EHBO Kit - Receptie 

(Schaaf)wondje opgelopen tijdens het spelen? Geen pleisters bij de hand? Vervelende splinter die je dagje ontspanning verpest? Onze receptie is voorzien van een basiskit die de kleinere ongemakjes kan verhelpen. Vraag gerust na of ze het nodige in voorraad hebben en dan kan je mits het in borg geven van je identiteitskaart gebruik maken van het aanwezige materiaal. 

 

Eikenprocessierups

Processierupsen

Tijdens de zomermaanden, mei, juni, juli en augustus, is het mogelijk dat er processierupsen voorkomen op bomen binnen het domein. De rups nestelt zich in en nabij eikenbomen, vooral aan de zonnige kant van eikenstammen. We houden dit op De Nekker nauwlettend in de gaten en nemen steeds de nodige maatregelen.

Mocht jij desondanks als bezoeker toch nog processierupsen localiseren op het domein gelieve dan een foto te nemen en deze door te sturen samen met een duidelijke plaatsbeschrijving naar reservatie@denekker.be.

Ixodes Ricinus

Teken

Teken komen voornamelijk voor in bossen, heides, weilanden, parken, tuinen en zelfs duinen. Ze bevinden zich voornamelijk op de bodem of in de onderste lagen van de vegetatie. Ook op ons domein kunnen er teken voorkomen dus geven we onze bezoekers graag deze tips mee.