Plechtige opening van nieuwe waterspeeltuin De Nekker

publish date
30.06.2023

Op vrijdag 30 juni 2023 opende Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker officieel het zomerseizoen. Wat past er beter bij zomers weer dan waterplezier? Samen met Pidpa opent De Nekker daarom ook plechtig de nieuwe waterspeeltuin op het domein. Kinderen kunnen zich uitleven op tal van waterattracties en er heel wat bijleren over water. 

Animatie door de roze waterdraakjes

Klaar voor de zomer

De Nekker is klaar voor de zomer. Heel wat mensen zakken af naar het domein om te zwemmen, sporten, spelen of om heerlijk te vertoeven op het strand. De bezoekers konden er al kennis maken met de nieuwe natuurlijke waterspeeltuin. Provincie Antwerpen ontwikkelde deze in samenwerking met Pidpa. Nu de speeltuin volledig is afgewerkt, is het tijd voor een officiële opening.

“De waterspeeltuin is een heel mooie vernieuwing in Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker. Het is een volgende stap in het lange-termijnplan om het domein te vernieuwen en er een modernere, meer duurzame, veilige en simpelweg superleuke plek van te maken voor iedereen om van te genieten!”, zegt gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Toerisme en Groen- en Recreatiedomeinen.

Kinderen genieten van een waterijsje in de waterspeeltuin

Duurzame waterhuishouding

Ook het integraal waterbedrijf Pidpa is trots op de realisatie. "Heel wat lokale besturen nemen initiatieven rond het hergebruik van water of een efficiënte infiltratie van regenwater in de ondergrond. De waterspeeltuin is een voorbeeld van hoe ook Pidpa en de Provincie Antwerpen investeren in een toekomstgericht waterbeheer." zegt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa.

De waterspeeltuin werd meegefinancierd via een gezamenlijk initiatief, het STREEKFONDS. Hiermee geeft Pidpa ondersteuning aan lokale projecten die bijdragen tot een duurzame waterhuishouding. In 2021 werden er 18 projecten geselecteerd die in de periode 2021 tot 2025 financiële steun ontvangen, waaronder de aanleg van de natuurlijke waterspeeltuin in De Nekker.

Educatief spelen

Naast het plezier dat je er beleeft, heeft de speeltuin ook een educatieve rol. Samen met waterdoecentrum Hidrodoe zorgde De Nekker voor heel wat leuke extra’s voor kinderen om uit te proberen. Via de informatieve borden in de speeltuin ontdekken ze bijvoorbeeld interessante weetjes over water.

Ook benieuwd naar hoe waterpret in de nieuwe speeltuin eruit ziet? Koop nu je tickets via het reservatiesysteem.

Kinderen genieten van de drinkbus die ze van Pidpa kregen