Ook De Nekker voelt de energieprijzen stijgen

publish date
24.09.2022
Vanwege de aanhoudende stijging van de energieprijzen is ook De Nekker genoodzaakt enkele acties te ondernemen. Eén van deze acties gaat al binnenkort al van start. Vanaf maandag 26 september gaan alle temperaturen van De Nekkerpool 1°C naar beneden. Vanaf maandag 17 oktober gaat de temperatuur ook 1°C naar beneden voor de indoor sportaccommodatie en kleedkamers in alle gebouwen van De Nekker. De temperatuur in de gebouwen zelf is vastgelegd op 19°C met uitzondering voor de cafetaria, binnenspeeltuin en vergaderzalen waar de temperatuur 20,5°C is.

VANAF 24 SEPTEMBER 2022

De aanhoudende stijging van de energieprijzen worden overal gevoeld. Zo ook in het zwembad De Nekkerpool. Om allemaal samen de winter door te komen, gaat De Nekkerpool actie ondernemen op te besparen op energie. Daarom gaat op maandag 26 september de temperatuur van de zwemhal, het zwemwater en de kleedkamers 1°C lager verwarmd worden dan voorheen.

Dit heeft uiteraard impact op de beleving van de zwemmers, al willen we deze tot een minimum beperken. Zo hangen er in het zwembad vanaf maandag affiches uit met tips over hoe je jezelf kan warm houden tijdens jouw zwembeurt. Zo kan douchen voor en na je zwembeurt je al zeker helpen (en dat is dan ook nog eens goed voor het zwembadwater). Ook zwem T-shirts met korte mouwen zijn toegelaten in het zwembad.

VANAF 17 OKTOBER 2022

In de gebouwen van De Nekker (uitgezonderd sportaccomodatie, horeca, binnenspeeltuin en vergaderzalen) wordt de temperatuur op 19°C gezet. Voor onze horeca, binnenspeeltuin en vergaderzalen is de temperatuur vastgelegd op 20,5°C. In de indoor sportaccommodatie en de kleedkamers gaat de temperatuur 1°C naar beneden. Dit in alle gebouwen van De Nekker zoals het hoofdgebouw (met sporthal en enkele kleinere sportzalen), het tribunegebouw en het watersportgebouw. 

We vragen begrip voor deze noodzakelijke actie om bij te dragen aan minder energieverbruik. Alleen samen komen we de winter door!

 

Zwembad - recreatiebad