De Nekker

Adres
Nekkerspoel-Borcht 19 (gps adres Spuibeekstraat)
2800 Mechelen
Telefoon
  • 015 55 70 05
Fax
  • 015 55 66 10

Betalende toegang

OPGELET! Wegens corona zijn er andere openingsuren en afspraken. Alle informatie vind je hier.

Tijdens de betalende toegang is het verplicht om vanaf 12 jaar je identiteitskaart bij je te hebben. Zonder identiteitskaart krijg je geen toegang tot het domein.

Toegankelijkheid

  • aangepaste parkeergelegenheid
  • aangepaste toiletten en douches
  • aangepaste visplaats
  • sportdagen op maat
  • Stappenplan i.s.m. Toerisme voor Autisme

In samenwerking met Toerisme voor Autisme is er een stappenplan opgemaakt. Met dit stappenplan kan je een daguitstap naar De Nekkerpool, Binnenspeeltuin Nekki, Speeltuinen en/of zwemvijvers volledig stap voor stap voorbereiden.

Je kan het stappenplan gratis downloaden via https://www.toerismevoorautisme.be/portfolio/de-nekker/

Bereikbaarheid

Het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker ligt op de breedtegraad 51.025215 en de lentegraad 4.503052.

Met de trein

De Nekker ligt op 1 kilometer van het station Mechelen-Nekkerspoel en op 2 kilometer van station Mechelen. Plan je reis van deur tot deur met de NMBS routeplanner

Daarna neem je de wandelroute (zie verder).

Met de bus

Verkies je het openbaar vervoer vanaf het station van Mechelen?

Neem dan een kijkje op de website van De Lijn. Er zijn namelijk verschillende bussen die je kan nemen naar de halte 'Nekkerspoel Station’ of iets verder tot de halte 'Sint-Libertuskerk'.

Daarna neem je de wandelroute (zie verder).

Te voet of met de fiets naar De Nekker vanaf Nekkerspoel-Station

Te voet vanaf Nekkerspoelstation

Je verlaat het station langs de achterzijde, dit is aan spoor 6. Eens buiten ga je naar rechts en je steekt de straat over ter hoogte van de bushalte, via het zebrapad. Je gaat hier rechtdoor over het plein. Aan de bocht neem je rechts het jaagpad langs de Dijle. Een breed jaagpad waar ook wel wat fietsverkeer zal zijn, maar het is er mooi, groen en rustig. Je gaat onder de brug door en even verder aan fietsknooppunt 57 ga je naar links. Je loopt nu achter de schaatsbaan en UGC cinema. Even verderop zie je de parking van de Nekker en de inkom.

Met de auto (geef in GPS 'Spuibeekstraat' in)

Parkeren

De Nekker heeft een grote parking ter beschikking, met voorbehouden plaatsen voor mindervaliden en een autobusparking. Deze parking is gratis.

Kom je vanuit Antwerpen via de E19?

Neem op de E19 afrit 9 (Mechelen-Noord) en voeg in op de N16. Neem een flauwe bocht naar rechts om op de N16 te blijven. Volg deze weg voor een heel eind. Rijd over het water en draai links de ring op. Volg deze ring voor 1,5 kilometer en rijd onder de sporen door van het station Mechelen Nekkerspoel. Je komt nu aan het Douaneplein. Volg deze straat en op je rechterkant zie je het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker.

Kom je vanuit Brussel via de E19?

Neem op de E19 afrit 10 (Mechelen-Zuid) richting N1/Technopolis. Neem op de rotonde de 2e afslag naar B101. Volg deze voor 2 kilometer. Wanneer je aan het station komt, neem je op de rotonde de 2de afslag. Rijd verder tot de verkeerslichten en sla er rechtsaf naar de Hendrik Speecqvest. Neem vervolgens de 2de straat rechts. Rijd onder de sporen door van het station Mechelen Nekkerspoel. Je komt nu aan het Douaneplein. Volg deze straat en op je rechterkant zie je het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker.

Met de fiets

De Nekker is vlot bereikbaar met de fiets. Je kan via de fietswegen langs de Dijle een mooie route nemen naar De Nekker. Langsheen de Dijle-dijken die starten aan Thomas More Campus De Vest (let op aan de sluizen oversteken) of aan de achterzijde van station Mechelen-Nekkerspoel kan je veilig en in het groen fietsen naar De Nekker.

Ben je op zoek naar een leuke fietsroute in de buurt van De Nekker? Neem dan eens een kijkje op de website van Provincia Antwerpen waar je allerlei leuke fietsroutes vindt die toegankelijk zijn voor iedereen. De fietsroutes in het Scheldeland liggen vlakbij De Nekker.

Voor meer informatie klik hier.