Renovatiewerken

Beste bezoekers,

In de loop van 2016-2018 zullen onze sporthal, de kleedkamers en de burelen gerenoveerd worden.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de geplande werkzaamheden. 

Donderdag 23 november 2017

Tijdens de zomer van 2017 werden de kantoren, de kleedkamers, de ventilatie, de verlichting en de dakconstructie van de sporthal van provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker volledig vernieuwd. Tijdens de vernieuwing van het dak lag de sporthal in juli en augustus 2017 volledig open. Hoewel de vloer afgedekt was met vier lagen (twee lagen plastiek, een laag tetra en een laag houten platen van 18 mm dik) kon dit de waterinsijpeling helaas niet tegenhouden en werd de bestaande vloerconstructie nat door de regen.

Hierdoor stelt de provincie Antwerpen de renovatie van de sportvloer uit naar de zomer van 2018. Het is immers onmogelijk om een nieuwe sportvloer te leggen op een natte vloerconstructie. De gevolgen voor de sportclubs die gebruikmaken van de sporthal zijn beperkt. Vanaf 30 november 2017 kunnen ze terug terecht in de sporthal. In juli en augustus 2018 is de sporthal terug twee maanden dicht voor de renovatie van de vloer. Op 1 september 2018 is de volledig vernieuwde sporthal volledig klaar en toegankelijk.

Hieronder kan u een powerpointpresentatie in verband met de renovatie van de sporthal downloaden. U kan ook een filmpje downloaden dat de regenschade weergeeft die de sporthal heeft geleden.

Vrijdag 30 juni 2017

Ondanks de recente hittegolf en algemene drukte op het domein wordt er goed doorgewerkt aan de renovatie van de sporthal. Ondertussen werd het dak volledig verwijderd.

Verwijdering dak sporthal

Donderdag 1 juni 2017

De zomer staat voor de deur en ook de werken staan niet stil. Vanaf 6 juni 2017 wordt de bereikbaarheid van de studio en gymzaal gewijzigd. Je kan dan weer de oude vertrouwde weg volgen via de trap naast de lift van de sporthal. Omkleden gebeurt echter nog steeds in de kleedkamercontainers tot de nieuwe kleedkamers volledig afgewerkt zijn.

We voorzien binnenkort de nodige aanpassingen aan de bewegwijzering alsook een makkelijk te volgen plan voor diegenen die niet zo bekend zijn met onze sportaccommodaties.

Maandag 20 maart 2017

Er is ondertussen gestart met het opbouwen van de staalstructuren die de basis zullen vormen voor o.a. de nieuwe administratieve ruimtes.

Metselwerken

Ook de metselwerken naast de staalstructuren worden steen per steen opgebouwd. Zo legt men momenteel de eerste hand aan de sanitaire ruimten van het personeel.

Vrijdag 17 februari 2017

De funderingen voor de kleedkamers werden vorige week gelegd zodat men ondertussen kon starten met de opbouw van de muren.

De vloer in de gang, tussen de kleedkamers en de sporthal, werd verder gestript. Om ervoor te zorgen dat de doorgang naar de studio en de gymzaal gevrijwaard bleef, werden hier vloerplaten gelegd.

Zaterdag 4 februari 2017

Het gieten van beton voor de funderingen en de vloerplaat alsook de steunpilaren is vlot verlopen. Men is ondertussen reeds gestart met de eerste metselwerken.

steunpilaren

Graag delen we ook ter informatie mee dat de vloer in de gang aan de gymzaal en studio afgeschraapt is.

opgebroken vloer studio en gymzaal

Donderdag 22 december 2016

Nu de afbraakwerken volledig voltooid zijn, start de volgende fase. Deze week is men van start gegaan met het gieten van beton voor de funderingen en de vloerplaat.

Woensdag 16 november 2016

De verwarming in de kleedkamercontainers wordt bediend met een thermostaat. Dit voor elke kleedkamer, elke doucheruimte en de centrale gang apart. Gelieve deze nooit op ‘0’ te zetten. De gebruikers die na je komen, hebben het ook graag warm tijdens het omkleden en douchen. Alvast bedankt om hier de nodige aandacht aan te besteden.

afbraak kleedkamers

Herken je de voormalige kleedkamers nog? Zowel de eigenlijke kleedkamers, de douches en de gang worden systematisch afgebroken ter voorbereiding van de renovatie.

Indien je recent nog een bezoekje bracht aan ons domein herken je vast en zeker onderstaand tafereel. De helling is afgesloten. Het aanbrengen van sportmateriaal dient voorlopig te gebeuren via poort 1 in plaats van poort 2.  

Maandag 17 oktober 2016

Natuurlijk willen we ook tijdens de verbouwingen onze sporters een plek aanbieden om zich om te kleden of op te frissen dus kunnen zij vanaf nu gebruik maken van onze voorlopige kleedkamers. We hebben hiervoor kleedkamercontainers laten plaatsen tegen de achterkant van het hoofdgebouw.

De toegang tot deze nieuwe kleedkamers bevindt zich in de sportberging aan de sporthal. De sleutels om toegang te verkrijgen tot deze kleedkamers kan men zoals voorheen ophalen bij onze receptie in ruil voor een waarborg en handtekening.

Ook de weg van en naar de sportzalen en nieuwe kleedkamers werd aangepast. Daarom voorzien wij een bereikbaarheidsplan met foto’s op onze website alsook de nodige bewegwijzering ter plaatse.

Inkom kleedkamercontainers
Inkom kleedkamercontainers

Dinsdag 27 september 2016

De voorbereidingen van de verbouwing gingen van start met het ontruimen van de burelen in het hoofdgebouw. Er zijn 2 bureelcontainers geplaatst aan de inkom van De Nekkerpool om het administratiepersoneel te huisvesten. Onze administratieve medewerkers zullen gebruik maken van deze infrastructuur om de verdere dienstverlening te kunnen garanderen tijdens de verbouwing.

De boekhouding en een gedeelte van de staf verhuisden naar vergaderzaal Stokvis waardoor deze tijdelijk niet beschikbaar zal zijn tijdens de eerste fase van de verbouwing. De overige vergaderzalen en accommodaties blijven wel gewoon beschikbaar dus aarzel zeker niet om ons een bezoek te brengen.

Bureelcontainers
Bureelcontainers
Sfeerfoto bureelcontainer
Sfeerfoto bureelcontainer

Algemeen overzicht werkzaamheden

1 oktober 2016 tot 1 juni 2017

Werken aan de burelen en kleedkamers. De sporthal, gymzaal, studio en polyvalente zaal blijven beschikbaar voor verhuur. Enige hinder is mogelijk. 

Tijdens deze periode worden er alternatieve kleedkamers en doucheruimten aangeboden. De nodige bewegwijzering kan men hier bekijken.

 

1 juni 2017 tot eind november 2017 (onder voorbehoud)

Werken aan de sporthal. Tijdens deze periode is de sporthal gesloten. De gymzaal, studio en polyvalente zaal blijven beschikbaar voor verhuur. Enige hinder is mogelijk.

 

Gebruikers van de zalen zullen tijdig, per mail, op de hoogte gebracht worden in verband met de beschikbaarheid bij tijdelijke hinder. Dit zal tevens vermeld worden op onze website.

Wij excuseren ons alvast voor het mogelijke ongemak en hopen u via deze pagina en onze Facebookpagina zo goed mogelijk op de hoogte te houden.