30 jaar RTV!

Ben jij een fervente fietser? Dan heb je geluk, want deze zomer organiseert RTV acht ontspannende fietsroutes doorheen Vlaanderen, ter ere van hun 30-jarige bestaan. En jawel, De Nekker is er ook bij!

Op 18 mei staat schermgezicht Els Van Hove klaar aan de ingang van recreatiedomein De Nekker om het startschot te geven voor de fietsroute in en rond Mechelen. Dus smeer die benen al maar in.

Fietsboekjes te koop op De Nekker

Vanaf 15 mei zijn er aan de receptie van De Nekker speciale boekjes verkrijgbaar die alle nodige informatie bevatten over de verschillende fietsroutes. In dit boekje vind je bijvoorbeeld de knooppunten die je nodig hebt om de routes moeiteloos te volgen, maar ook de locaties van alle QR-codes die langs de routes hangen en die je meenemen op een tocht vol interessante nieuwtjes.

Bovendien vind je in je boekje een tiental waardebonnen terug van lokale handelaars die zich langs de fietsroutes bevinden. Gratis wafel of glaasje cava tussen het fietsen door? Check!

Terugblik op de Special Olympics 2023

In het kader van 30 jaar RTV blikken we ook graag terug op een bijzondere gebeurtenis die RTV en De Nekker met elkaar verbindt. Precies één jaar voor de lancering van de fietsroute in en rond Mechelen vonden de nationale spelen van de Special Olympics plaats op De Nekker. Van 17 tot en met 20 mei 2023 stond het RTV-team klaar om de opwinding en prestaties van deze nationale Spelen vast te leggen. Nu, één jaar later op 18 mei 2024, staat hun fietsevenement gepland op dezelfde locatie. In afwachting van het startschot nodigen we je graag uit om hier de beelden van The Special Olympics 2023 opnieuw te bekijken.

Meer informatie over de fietsroutes vind je op de website van RTV zelf.