De Nekker

Adres
Nekkerspoel-Borcht 19 (gps adres Spuibeekstraat)
2800 Mechelen
Telefoon
  • 015 55 70 05
Fax
  • 015 55 66 10

Betalende toegang

Tijdens de betalende toegang is het verplicht om vanaf 12 jaar je identiteitskaart bij je te hebben. Zonder identiteitskaart krijg je geen toegang tot het domein.

Toegankelijkheid

  • aangepaste parkeergelegenheid
  • aangepaste toiletten en douches
  • aangepaste visplaats
  • picknickbanken verspreid over het domein
  • zwembad met beweegbare bodem en Mindervalide lift.
  • liften zodat elke verdieping bereikbaar is.
  • sportdagen op maat
  • stappenplan i.s.m. Toerisme voor Autisme

In samenwerking met Toerisme voor Autisme is er een stappenplan opgemaakt. Met dit stappenplan kan je een daguitstap naar De Nekkerpool, Binnenspeeltuin Nekki, Speeltuinen en/of zwemvijvers volledig stap voor stap voorbereiden.

Je kan het stappenplan gratis downloaden via https://www.toerismevoorautisme.be/portfolio/de-nekker/

Bereikbaarheid

Het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker ligt op de breedtegraad 51.025215 en de lentegraad 4.503052. We hebben informatie over onze bereikbaarheid voor het openbaar vervoer, wandelroute, fietsroute en route voor de wagen.

Met het openbaar vervoer

Mechelen is zeer goed bereikbaar met de trein en de bus.

Wil je graag rechtstreeks met de trein en bus naar ons domein komen? Neem dan de trein naar het station van Mechelen en neem één van de beschibare buslijnen met halte De Nekker. Deze bussen stoppen vlakbij de ingang van het domein. Meer informatie over de buslijnen vind je op de website van De Lijn.

Vanuit station Mechelen-Nekkerspoel loopt er ook een mooi wandelpad langs de Dijle (ca. 1,2 km). Van station Mechelen kan je de bus nemen tot aan station Mechelen-Nekkerspoel en dan het wandelpad volgen. Er zijn verschillende buslijnen die dit traject afleggen. Indien deze buslijnen je bekend in de oren klinken dan kan je misschien ook van thuis uit vertrekken! Meer informatie over de buslijnen vind je op de website van De Lijn.

Te voet vanaf station Mechelen-Nekkerspoel.

Je verlaat het station langs de achterzijde, dit is aan spoor 6. Eens buiten ga je naar rechts en je steekt de straat over ter hoogte van de bushalte, via het zebrapad. Je gaat hier rechtdoor over het plein. Aan de bocht neem je rechts het jaagpad langs de Dijle. Een breed jaagpad waar ook wel wat fietsverkeer zal zijn, maar het is er mooi, groen en rustig. Je gaat onder de brug door en even verder aan fietsknooppunt 57 ga je naar links. Je loopt nu achter de schaatsbaan en UGC cinema. Even verderop zie je de parking van de Nekker en de inkom.

Te voet naar De Nekker
Wandelrout vanaf station Mechelen-Nekkerspoel

Met de auto (geef in GPS 'Spuibeekstraat' in)

Voor een handig en actueel overzicht om je te verplaatsen naar en in Mechelen met de auto kan je steeds terecht op de website https://www.mechelen.be/bereikbaarheid.

Parkeren

De Nekker heeft een grote parking ter beschikking, met voorbehouden plaatsen voor mindervaliden, een autobusparking en laadpalen voor elektrische wagens. Deze parking is gratis.

Kom je via de E19?

Neem op de E19 afrit Mechelen-Zuid-N1-Technopolis en neem op de rotonde de 2e afslag naar de B101. Houd links aan en blijf op de B101. Vervolg je weg op de B101 voor 2,5 kilometer. Sla daarna rechts af richting de N15 en volg deze voor 850 meter. Vervolgens sla je aan de verkeerslichten rechtsaf naar de Plattebeekstraat die iets naar rechts draait en Douaneplein wordt. Neem dan de eerste straat linksaf richting de Spuibeekstraat. Hier vind je de parking van De Nekker en de toegang tot het domein.

Met de fiets

De Nekker is vlot bereikbaar met de fiets. Je kan via de fietswegen langs de Dijle een mooie route nemen naar De Nekker. Langsheen de Dijle-dijken die starten aan Thomas More Campus De Vest (let op aan de sluizen oversteken) of aan de achterzijde van station Mechelen-Nekkerspoel kan je veilig en in het groen fietsen naar De Nekker.

Ben je op zoek naar een leuke fietsroute in de buurt van De Nekker? Neem dan eens een kijkje op de website van Provincie Antwerpen waar je allerlei leuke fietsroutes vindt die toegankelijk zijn voor iedereen. De fietsroutes in het Scheldeland liggen vlakbij De Nekker.

Een overzicht van enkele fietsroutes met eindbestemming De Nekker vind je op deze bereikbaarheidsplattegrond.

Voor een handig en actueel overzicht om je te verplaatsen naar en in Mechelen kan je steeds terecht op de website https://www.mechelen.be/bereikbaarheid.

Reizigers met verminderde mobiliteit

Reizigers met verminderde mobiliteit kunnen in de kennisgids van Stannah de meest recente informatie terugvinden over waar u als passagier met verminderde mobiliteit recht op heeft, welke hulpdiensten u kunnen ondersteunen en wat de toegankelijk in het openbaar vervoer betreft. Hierin staan ook overige tegemoetkomingen, regelingen en mogelijkheden.